Постинг
29.11.2014 17:41 -
Рецепта за домашен пастет от пилешки дробчета.
Рецепта за домашен пастет от пилешки дробчета. |
Необходими продукти: 500 гр. пилешки дробчета, около 100 гр. краве масло, сол, черен пипер, индийско орехче, средно голяма глава лук, средноголям морков, мащерка и 2-3 скилидки чесън.
Ето как се приготвя вкусния домашен пастет: дробчетата се измиват добре и се отстраняват жилките по тях. Слагат се в тенджера и се заливат със студена вода, добавяте 7-8 зърна черен пипер. Сваряват се за 30 минути като по време на варенето се отстранява образувалата се пяна. Моркова, лука и чесъна се нарязват на ситно и се задушават до омекване с 30 гр. краве масло и малко вода (наблюдавайте зеленчуците и не оставяйте да останат на мазнина, до последно трябва да имат малко сос, който се образува при задушаването, той е необходим при пасирането на вашия домашен пастет). Посолява се на вкус зеленчука. Сварените дробчета извадете от водата, горещи се намачкват с преса за картофи, след което се смесват с горещите задушени зеленчуци. Добавяте още 20-30 гр. краве масло и 1/3 чаена лъжичка фино смлян черен пипер (за предпочитане прясно смлян, а не готов смлян, тъй като готовите смлени подправки загубват част от аромата си) и на върха на лъжичката прясно настъргано индийско орехче. Пасирате сместа за вашия домашен пастет до хомогенност. Опитайте на сол и ако има нужда добавете. Насипете пастета в подходящ съд (най-добре в 2-3 малки бурканчета) и сложете за час-два в хладилника, да стегне. След като е минало това време извадете бурканчетата и стопете на котлона на ниска температура останалото краве масло в което добавете няколко стръкчета прясна мащерка (сега магазините я предлагат целогодишно), но ако нямате може и суха (като не прекалявайте със сухата).
Оставете маслото около минута да къкри леко с подправката. Отстранете и след 2-3 минути полейте с ароматното масло, на тънък слой вашият домашен пастет. Маслото го запечатва и съхранява свеж. Така приготвеният домашен пастет може да издържи от 7 до 10 дена в хладилник. Нашият свършва на 4-5 ден.
|
В Газа са открити масови гробове с избит...
Капуска със зеле и булгур
СТРАННА ОСОБЕНОСТ В ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ...
Капуска със зеле и булгур
СТРАННА ОСОБЕНОСТ В ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ...
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии